Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

JKEL skaber funktionalitet og tryghed i veteranhjemmet i Odense

Hvem og hvad er Veteranhjem Odense?

Veteranhjem Odense åbnede torsdag den 7. marts 2019. At veteranhjemmet i Odense blev en realitet, skyldes i høj grad A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, som alene har doneret 9,6 mil. kroner til byggeriet af veteranhjemmet. Derudover fik byggeriet en bevilling på 8 mil. kroner fra Folketinget samt en lang række generøse donationer fra private fonde og privatpersoner.

Med åbningen af Veteranhjem Odense driver Fonden Danske Veteranhjem nu fem landsdækkende veteranhjem som alle har til formål at være et frirum for veteraner og deres pårørende. Fonden har ansat en sekretariatschef til at varetage det overordnede ansvar for de fem hjem og på hvert hjem er der ansat en daglig leder med social faglig baggrund. Ud over den daglige leder er der en stor gruppe frivillige tilknyttet hjemmene som hjælper med at gennemføre aktiviteter for hjemmenes brugere og beboere.

For nogle veteraner er veteranhjemmet et sted de kommer jævnligt, enten alene med deres familie, eller for at møde andre veteraner. For andre betyder hjemmet et tag over hovedet og en seng at sove i. Veteranhjemmenes målgruppe er alle veteraner som har været udsendt for Forsvaret, uanset om det var til Gaza eller Afghanistan og uanset om man kom hjem rask eller psykisk/fysisk skadet.

Hjemmet har plads til at 6 veteraner kan tage ophold i en kortere periode, hvis de f.eks. står uden bolig eller af andre årsager har brug for ekstra støtte til at håndtere dagligdagen. Hjemmet er ikke et behandlingshjem, men beboerne støttes i at få konkret hjælp og behandling i kommunalt eller regionalt regi. Ud over muligheden for at være sammen med de øvrige brugere er der også mulighed for at trække sig tilbage hvis der er behov for ro, da værelserne er fordelt på stueetagen og 1. sal.

Netop muligheden for at kunne finde ro har været en rød tråd i arkitekterne Cornelius & Vöges tanker da de skulle tegne hjemmet. De har både været inspireret af den ro der findes i et kloster og af den smukke nabobygning, Soldaterhjemmet Dannevirke. Der er højt til loftet og de rå, sandskurede mure står i smuk kontrast til de sorte flader og den klinkebelagte atriumgård.

​​

Der er faste aktiviteter de fleste af ugens dage, f.eks. Walk´n talk, fællesspisninger, spilelaftener, løbeklub, brunch og der er bygget shelter og pavillon i hjemmets baghave.

Hvilken opgave stod I overfor?

JKEL blev hyret af hovedentreprenøren, Per Bekkelund, til at stå for alle indvendige elinstallationer på veteranhjemmet, opsætning af lys på rampe ved hoveddøren og lyspullerter i forhaven. Da det senere blev aktuelt med opsætning af lyskilder i Veteranernes Have, hvor nogle veteraner af og til overnatter, og rundt om bygningen, var det nærliggende at ty til JKEL igen.

Hvor Veteranernes Have tidligere henlå i fuldstændig mørke efter solnedgang, har den nu fået dybde så man kan se, hvor haven slutter. Det giver tryghed for dem, der sidder i opholdsstuen og kikker ud i haven at vide, hvor mørket ender og hegnet som omkranser haven, står.

Det viste sig også, at der var brug for mere lys i opholdsstuen og flere tænd/sluk kontakter. Også hér var JKEL behjælpelig med at komme med en god løsning som hurtigt blev iværksat. Det betyder, at opholdsstuen nu tjener endnu flere formål end før, da der ikke var lys nok. Mere lys både inde og ude har bidraget til, at veteranhjemmet er blevet endnu mere funktionelt for stedets brugere og beboere, og at de føler sig mere trygge.

At veteranhjemmet netop er et sted, hvor den enkelte veteran kan føle sig tryg og godt tilpas er en af vores vigtigste opgaver. Derfor skal der lyde stor tak til JKEL for at bidrage med forslag og ikke mindst udførelse af de konkrete opgaver.

Hannah Merete Ussing,

Daglig leder, Veteranhjem Odense

Billeder fra Veteranhjemmet i Odense​

Ring til os på tlf. 70 27 18 22  -  og snak med din lokale fynske elektriker

JKEL - EN LOKAL FORANKRET FYNSK ELEKTRIKER

J​KEL gruppen er en moderne installations-virksomhed som udover specialet i elinstallationer, også fokuserer på vedvarende energi og alarmer.

Vores kunder spænder vidt lige fra private kunder, offentlige institutioner, boligforeninger, erhverv og industri til landbrug, håndværkere og store entreprenørvirksomheder. Vi er tilsammen 40-45 medarbejder fordelt på alle afdelinger.​

Vi vil være lokal forankret

JKEL er en stærk lokal forankret virksomhed. Vi har hovedafdeling i Glamsbjerg og afdelinger i Faaborg, Svendborg samt Nyborg.

Vi har fokus på at være effektive, omkostningsbevidste, have specialviden og besidde viljen og evnen til at yde fremragende service.

SKAL VI TAGE EN SNAK OM DIN NÆSTE EL-OPGAVE?​